Dessa kakor med tranbär och pecan är riktigt smidiga. De kan man förbereda, rulla ihop och lägga i frysen. Sen kan man plocka fram rullen, skära i skivor och få nygräddade kakor snabbt och enkelt. Det där är smidigt när man får gäster lite oväntat eller när man vill bjuda på nybakat men inte har tid att göra allt från början. De går också jättebra att frysa färdiga och plocka fram när det är dags att servera. De behöver inte tina mer än några minuter innan de kan ätas.
I de här kakorna har jag hackade tranbär och pecannötter. Det är två smaker som passar utmärkt tillsammans! Och enda sedan jag gjorde Cranberry Bliss Bars så har jag förknippat tranbär med juliga recept. Men båda dessa kakor kan egentligen bakas precis när som. Tranbären ger en syrlighet som passar väldigt bra i söta kakor.
Nu har vi kommit halvvägs genom serien Sju sorters julkakor! Det finns fortfarande tre goda kakor kvar, tre favoriter faktiskt. Ni kan också se fram emot ett riktigt bra recept på Lussekatter och ett riktigt gott bröd med pepparkakskryddor.
Cranberry Pecan Cookies
Ingredienser
- 150 g smör, osaltat
- 0,5 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 0,25 tsk vaniljpulver
- 1 dl tranbär, torkade och hackde
- 1 dl pekannötter, hackade
Instruktioner
- I en matberedare mixa samman kallt smör, socker, vetemjöl, salt och vaniljpulver till en smulig deg. Hacka tranbär och pecannötter och tillsätt dem. Mixa snabbt ihop så att alla ingredienser blandar sig. Tryck ihop till en deg och rulla den till en lång rulle, cirka 4 cm i diameter. Rulla in i plastfolie och lägg i kylskåpet i minst 30 minuter så att degen stelnar. Det blir mycket lättare att skära om degen är riktigt kall. Skär i 0,5 – 1 cm breda skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills kakorna har fått fin färg. Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.