Chokladkakor

Betyg: 0.00
(0)
22 december, 2015

Dessa chokladkakor påminner mycket om brownies. De är sega i mitten och knapriga i kanten, precis som en riktigt god brownies. Om man vill känns sig lite extra julig så kan man lägga till några droppar pepparmintextrakt i smeten så att de även får en frist mintsmak tillsammans med chokladen. 

Det är viktigt att den här smeten är kall när man ska baka ut den. Smeten är väldigt kladdig och när den är kall blir det lättare att forma till bollar. Dessa kakor kan man självklart äta året runt eftersom de inte har specifika julsmaker. Innan man bakar dem så doppas de o florsocker vilket gör att det ser ut som det snöat på dem. Och eftersom vi inte har snö på marken utanför så får vi ha snöiga kakor istället. Se till att titta till kakorna noga under gräddningstiden för om de är undergräddade så blir de bara mjuka och degiga. Men de får inte heller bli för hårt gräddade för då blir de inte sega. Låt dem sedan svalna ordentligt på galler innan de läggs i burkar. 

chokladkaka med florsocker
chokladkaka med florsocker

Chokladkakor

Inget betyg än

Ingredienser
  

  • 1,75 dl kakao
  • 3,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 3 st ägg
  • 1 dl florsocker, att doppa kakorna i

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa samman ägg, rapsolja. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget och vispa ordentligt mellan varje gång. När smeten är blandad, ställ den minst 1 timme i kylskåpet. Ta fram smeten och forma dem till bollar. Rulla bollarna i florsocker och lägg dem på plåtar men bakplåtspapper. Lägg kakorna med ordentligt mellanrum för de flyter ut ganska bra. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter. Kakorna ska ha sprickor på ytan och vara genomgräddade. Låt kakorna svalna på plåten i fem minuter. Lägg dem sedan på ett galler och låt svalna helt.

Anteckning

Adapted from Homemade Hooplah
Författare: Danielle
Måltid: Fika
Dela

Skriv en kommentar

  1. Skulle dessa klara sig i frysen och hålla sig lika snygga? Eller är det bättre att göra de närmre inpå när de ska ätas?

    1. Tyvärr tror jag inte att florsockret skulle vara lika fint efter att de varit frysta och tinat. Eftersom det typ blir lite kondens på kakorna när de tinar så brukar florsockret smälta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close