Cheesecakemousse med vit choklad

Betyg: 0.00
(0)
17 maj, 2022

Efter en riktigt god middag så är efterrätten pricken över i:et! Om du letar efter en enkel och fräsch dessert som går att förbereda så är den här cheesecakemoussen med vit choklad perfekt. Den smakar som en krämig cheesecake men du behöver inte baka den i ugnen eller frysa den. Så enkelt och gott!

Den här moussen går jättebra att förbereda någon dag i förväg och förvara i kylskåpet. Jag gillar att servera den i fina glas och ett bra tips är att titta efter glas i rätt storlek på loppis. Jag tycker det kan vara charmigt att ha olika glas när man serverar så var inte rädd för att blanda glas om du inte har tillräckligt många av samma sort. Du kan till och med göra den här moussen i snapsglas om du vill ha en liten dessertbuffé med olika desserter. Bra tips på andra desserter som också passar i små glas är till exempel Enkel citronmousse och Dulce de Leche-mousse.

Vad du behöver:

  • Digestivekex. Det går bra att använda vilken sorts degistivekex du vill, även glutenfria för en helt glutenfri dessert.
  • Smör. Jag använder nästan alltid osaltat smör, men i det här receptet går det bra att använda saltat smör också.
  • Vit choklad. Det går bra att välja vilken vit choklad som helst.
  • Cream cheese. Du kan använda både vanlig cream cheese eller laktosfri.
  • Florsocker. Använd florsocker för att moussen ska bli slät, vanligt socker kan bli knastrigt.
  • Citron. Det är alltid godast med färskpressad citronjuice, men citronjuice på flaska går också bra.
  • Vispgrädde. Jag tycker det oftast är lättare att vispa grädde med fetthalten på 40%, den blir fastare och håller sig därför lite bättre. Men du kan använda vilken vispgrädde som och även laktosfri.
  • Bär. Jag använde blåbär i det här receptet, men du kan dekorera med hallon, jordgubbar, björnbär eller vilka frukter eller bär du vill.
cheesecakemousse i glas med blåbär
cheesecakemousse i glas med blåbär

Cheesecakemousse med vit choklad

Inget betyg än
En enkel och fräsch dessert som går bra att förbereda. Servera med valfria bär.
Servings 6 portioner
Förberedelser 15 minuter
Kylning 30 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser
  

  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör, smält
  • 100 g vit choklad
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 msk citron, pressad
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g blåbär

Instruktioner

  • Mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda ner det med smulorna. Fördela den smuliga massan mellan 6 st glas. Pressa försiktigt ner lite med en sked. Ställ åt sidan.
  • Smält den vita chokladen och ställ åt sidan för att svalna.
  • Vispa upp cream cheese med florsocker och pressad citron. Vispa upp grädden i en skål för sig. Vispa den ganska hårt.
  • Vispa ner den vita chokladen i cream cheesen. Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Fördela moussen mellan de sex glasen.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna lätt och kallna, minst 30 minuter men gärna längre. Det går också bra att förbereda dem dagen innan. Dekorera med färska bär precis innan servering.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Like 15
Close
Close