Go Back
+ servings
cheesecakemousse i glas med blåbär

Cheesecakemousse med vit choklad

Inget betyg än
En enkel och fräsch dessert som går bra att förbereda. Servera med valfria bär.
Servings 6 portioner
Förberedelser 15 minuter
Kylning 30 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör smält
  • 100 g vit choklad
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 msk citron pressad
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g blåbär

Instruktioner

  • Mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda ner det med smulorna. Fördela den smuliga massan mellan 6 st glas. Pressa försiktigt ner lite med en sked. Ställ åt sidan.
  • Smält den vita chokladen och ställ åt sidan för att svalna.
  • Vispa upp cream cheese med florsocker och pressad citron. Vispa upp grädden i en skål för sig. Vispa den ganska hårt.
  • Vispa ner den vita chokladen i cream cheesen. Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Fördela moussen mellan de sex glasen.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna lätt och kallna, minst 30 minuter men gärna längre. Det går också bra att förbereda dem dagen innan. Dekorera med färska bär precis innan servering.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt