När jag ändå bakar bullar så brukar jag baka en ordentlig sats och så göra lite olika smaksättningar. Så när jag bakade bullar häromdagen så fick halva satsen en smak av vit choklad och lime. Jag läste det i en kommentar hos Sandra på Drömkaka och kunde inte låta bli att pröva det också. De blev riktigt goda faktiskt!
Bullar fyllda med vit choklad och lime
Ingredienser
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst, för söta degar
- 1 dl socker
- 2 krm kardemumma, mortlad
- 0,5 tsk salt
- 12-15 dl vetemjöl
Fyllning med vit choklad och lime
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 200 g vit choklad
- 3 st lime, skalet
- 1 st lime, saften
Pensling
- 1 st ägg
- pärlsocker
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke eller assistent. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm vätskan fingervarmt (ca 37 grader). Häll vätskan i bunken med jästen och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt kardemumma, socker och salt. Rör om ordentligt. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är mjuk och smidig men släpper från kanterna på bunken eller assistenten. Låt jäsai ca 3om minuter under bakduk.
- Smöret måste vara mjuk, rumstempererat eller lätt mikrat innan. Vispa det slätt med elvisp. Hacka chokladen och vispa ner den med sockret. Riv ner limeskal i fyllningen och limesaften.
- Dela bulldegen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Det är lite knepigt på grund av den hackade chokladen men det behöver inte vara helt perfekt heller. Rulla ihop delen till en rulle och skär ca 2-3cm stora bitar. Lägg dem i formar på en plåt. Eller så kan du följa min guide till hur man snurrar bullar. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och häll över pärlsocker. Grädda a 225grader i 8-10 minuter. Degen räcker till 40st bullar.
Jag måste verkligen lära mig att snurra bullar, de ser ju så fina ut 🙂
Dessa var verkligen goda, vi bjöd på dom igår. Var mycket omtyckta.
Kram Mamma