Bullar med smak av kaffe

Betyg: 5.00
(2)
7 augusti, 2010

Bullar med kaffefyllningDet sägs ju att bullar ska smaka bäst nybakade med ett glas mjölk, jag tycker dock att de smakar som allra bäst ihop med kopp kaffe. Inspirationen slog till och istället för att bara göra jordgubbsbullar som jag tänkt så fick halva degen istället en kaffefyllning. Det kan möjligen också bero på att jag ständigt går omkring och tänker på kaffe nu sedan jag köpt mig en egen kaffekvarn och kan njuta av kaffe från nymalda bönor varje dag. Finns det något bättre en doften av kaffebönor och nybakade bullar? Knappast för en baktoka som mig.

Bullar med kaffefyllning

5 från 2 röster
Portioner 40 st

Ingredienser
  

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst, för söta degar
  • 1 dl socker
  • 2 krm kardemumma, mortlad
  • 0,5 tsk salt
  • 12-15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 tsk kaffe, kallt
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 dl socker

Pensling

  • 1 st ägg, lätt uppvispat
  • pärlsocker

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke eller assistent. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm vätskan fingervarmt (ca 37 grader). Häll vätskan i bunken med jästen och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt kardemumma, socker och salt. Rör om ordentligt. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är mjuk och smidig men släpper från kanterna på bunken eller assistenten. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
  • Blanda ut snabbkaffepulvret i kaffet. Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa med elvisp till en jämn kräm.
  • Dela bulldegen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop delen till en rulle och skär ca 2-3cm stora bitar. Lägg dem i formar på en plåt. Upprepa med den andra deghalvan. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda a 225 grader i 8-10 minuter. Degen räcker till 40st bullar.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Åh vad smaskigt det låter =) Kaffe o bullar i kombination har jag inte stött på förrut.

    1. ulrika svensson says:

      Instämmer verkligen med dig Lisa! Blir ju lite nyfiken på om du test-bakat de smarriga bullarna än? 😉

  2. Bakade din vita chokladtårta och den blev jättegod! Såg dock inte riktigt likadan ut men den var mycket uppskattad! 😀

  3. vilken kombination, jag gillar kreativiteten. tråkig som jag är håller jag mig alltid till klassiska kanelbullar, stora med mycket fyllning. är så rädd att testa nåt nytt då resultatet kan bli äckligt, och det vill man ju inte!!
    Man kanske ska testa…

  4. I Nadjas kök says:

    låter supergott med bullar o kaffesmak

  5. ulrika svensson says:

    Låter ju otroligt spännande och smarrigt!!! Får man nästan testa att bjuda på sambon och ungarna i huset! Kommer säkerligen bli populärt och en favorit i repris!! 😀

    1. Jag hoppas du kommer gilla dem!

5 from 2 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close