Go Back
+ servings

Bullar med kaffefyllning

5 från 2 röster
Servings 40 st

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 1 dl socker
  • 2 krm kardemumma mortlad
  • 0,5 tsk salt
  • 12-15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 tsk kaffe kallt
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 dl socker

Pensling

  • 1 st ägg lätt uppvispat
  • pärlsocker

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke eller assistent. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm vätskan fingervarmt (ca 37 grader). Häll vätskan i bunken med jästen och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt kardemumma, socker och salt. Rör om ordentligt. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är mjuk och smidig men släpper från kanterna på bunken eller assistenten. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
  • Blanda ut snabbkaffepulvret i kaffet. Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa med elvisp till en jämn kräm.
  • Dela bulldegen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop delen till en rulle och skär ca 2-3cm stora bitar. Lägg dem i formar på en plåt. Upprepa med den andra deghalvan. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda a 225 grader i 8-10 minuter. Degen räcker till 40st bullar.
Author: Danielle