Smula jästen i en bunke eller assistent. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm vätskan fingervarmt (ca 37 grader). Häll vätskan i bunken med jästen och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt kardemumma, socker och salt. Rör om ordentligt. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är mjuk och smidig men släpper från kanterna på bunken eller assistenten. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
Blanda ut snabbkaffepulvret i kaffet. Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa med elvisp till en jämn kräm.
Dela bulldegen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop delen till en rulle och skär ca 2-3cm stora bitar. Lägg dem i formar på en plåt. Upprepa med den andra deghalvan. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda a 225 grader i 8-10 minuter. Degen räcker till 40st bullar.