Browniecupcakes

Betyg: 0.00
(0)
1 juli, 2009

Dessa Browniecupcakes var så underbart goda att vi knappt fann ord för att beskriva hur mycket vi älskade dem, som tur var könde vi alla samma sak och bara satt och suckade förnöjt mellan tuggorna. Det är ju samma smakkombination som i Studentcupcakesen jag bakat tidigare, men själva kakan var annorliunda och himelskt god. Jag som redan trodde jag hade det ultimata chokladcupcake receptet, jag hade lurat mig själv. Fast nu har jag ju det i vilken fall! Jag dekorerade dem både med frosting och med sugerpastelock och blommor i marsipan.

Browniecupcakes

Portioner 9 st

Ingredienser
  

Cupcakes

  • 120 g choklad
  • 100 g smör
  • 1,25 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 75 g choklad grovt hackad

Vaniljfrosting

  • 4 msk smör rumsvarmt
  • 100 g cream cheese
  • 5 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker

Instruktioner
 

Cupcakes

  • Smält smör och choklad i en kastrull. Häll socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Häll över chokladblandningen och rör ihop. Blanda försiktigt ner den hackade chokladen. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, fyll formarna. Detta receptet räcker till ca 9st. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. När en provsticka kommer ut ren är de klara. Låt svalna på galler.

Vaniljfrosting

  • Vispa smöret krämigt med elvisp, tillsätt cream cheese och vispa fluffigt. Häll i vaniljsockret och florsockret lite i taget, vispa till en slät massa. Låt stå en stund i kylskåp ifall den är för mjuk för att spritsa.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Dessa låter som dom skulle falla mig perfekt i smaken. Ser hur goda ut som helst.

  2. Åh, vad mycket gott du gör! Halkade in på din fina sida för ett par veckor sen och nu har jag dig med på bloggkoll. Jag testade Dumlekola-pajen härom kvällen och den fick toppbetyg av familjen, farligt god!
    Ha det så gott!
    Kram, Carina

  3. Åhh detta var nåt precis i min smak.

  4. åh vad glad jag blir:) tack detsamma! skitsöta muffisar:)

  5. Åh vilken härlig blogg! ännu mer Cupcakes!denna får läggas till favoriterna! Ang din fråga så är den stora stämpeln från Magnolia. De små är clearstamps från ett set från Hero Arts.

  6. Ser otroligt gott ut!
    Nu har jag precis shoppat, haha, på kakburken.se
    Så snart blir det cupcakes i stora lass!

  7. Vilka fantastiska skapelser du bjuder på i din blogg. Det är knappt så jag ”vågar” kika in 🙂 Jag blir så sugen att pröva ….
    Tjingeling
    Monica

  8. Vad duktig du är! väldigt vackra verk och fina recept.

    //Lisa

  9. Så vacker cupcake du gjort 🙂
    Jag har också bakat cupcakes idag är ju verkligen gott & roligt 🙂

  10. Kunde inte hålla mig utan bakade en sats utifrån ditt recept. Gjorde ett par mindre modifieringar – men hej vilken succé det blev! 🙂

    http://matgeek.se/2009/07/08/danielles-browniecupcakes/

    (inte gjort sugarpasteblommorna än som vi talade om tidigare, men det kommer!)

  11. Frostingen är verkligen perfekt! Vad är det för tyll du använt på översta bilden?

  12. Anonymous says:

    Danielle när ska jag få smaka? ser ju och låter otroligt gott ut! Kram Sanna

  13. Hej. Jag gjorde dessa cupcakes nyligen då min chef fyllde år, men jag hade vitchoklad-ganache som topping och sen färska hallon. Det blev såå gott och tack så jättemycket för receptet, det var verkligen jättepopulärt!!!!

  14. Åh, har misslyckats med muffinsen för andra gången nu.Har inte ens kommit till frosting delen för att muffinsarna ser förjäkliga ut. Upp till 15 minuter i ugnen ser de helt perfekta ut, sen sjunker de helt plötsligt ihop.. Vad gör jag för fel?

  15. I love it! Very creative!That’s actually really cool.
    謝謝你的文章分享,請你有空到我
    馬城界隨意部落格
    參觀,Thanks

  16. Hot Damn!!!
    im an american cupcake junkie living in sweden, and since there’s not a single cupcake selling bakery in the greater stockholm area im forced at these feeble attempts to recreate my American heritage… anyways i bake like a two year old but these turned out great!!!
    thank you!!

  17. jösses vilka fantastiska skapelser!
    skall prövas imorgon och om dom funkar blir det perfekt till min 30-årsdag 😀 (herregud när blev jag så gammal??)

  18. Jag har samma problem som Ellen, de är idealiskt vackra i 15 minuter sen sjunker de ihop och nästan dunstar! Har dock bara testat ¨med stora ”riktiga” muffinsformar, men det ska ju inte vara avgörande. Vad kan felet vara? Skulle verkligen vilja bjuda på dessa på min dotters dop om 2 veckor…

  19. Tack för ditt svar! Vågar jag mig på dom igen? Blir de liksom ”bulliga” som vanliga muffins? Har beslutsångest, men ska nog försöka igen!

  20. Står just nu o lagar till dessa muffins! Har i hackade sockerbitar (godiar) också 🙂 Toppingen blir en rosafärgad cream cheese med vit choklad garnerade med minirosor av rosa marsipan 🙂

  21. Verkar helt underbart goda! Jag tänkte ta och göra de här imorgon, då i minivariant. Hur många tror du det räcker till? 🙂

  22. Det brukar bli dubbel sats, kanske lite mer.

  23. Jag gjorde denna frosting igår, men när den väl var på cupcakesen blev den lite rinnig, trots att jag låtit den stå i kylskåpet en stund innan. Vad tror du gick fel?

    1. Hmm. Använde du riktigt smör? I de proportionerna det är så borde den inte blivit mjuk om den fått stå i kylskåpet en stund och smöret stelnat lite igen. Du kan också tillsätt mer florsocker, men jag tycker det lätt kan bli för mycket då. Men om den stått typ 30 minuter i kylskåpet och fortfarande är mjuk så skulle jag haft i mer florsocker. Jag har aldrig gjort denna på något annat än riktigt smör, det stelnar ju lite mer än margarin (och smakar godare). Om du använda margarin kan det vara det som var problemet.

    2. Jag använde riktigt smör, men ska ge den en chans till och då låta den stå mycket längre i kylskåpet. Tack!

  24. Vad ska det va för choklad?? Mörk choklad eller mjölkchoklad? 🙂

    1. Det väljer man själv efter vad man gillar. Själv använder jag alltid en kompromiss med en 55% choklad eftersom jag tycker att det blir lite bittert med allt för mörk choklad. Men det är en smaksak.

  25. Har gjort två omgångar nu men båda bara sjunker ihop som någon annan också skrivit 🙂 vad gör jag för fel? Mvh Mia

    1. Oftast när muffins sjunker ihop så beror det på att de inte är klara. Om de sjunker ihop redan i ugnen beror det oftast på att tempereaturen är för hög så att de bakas för snabbt men inte hinner bli klara i mitten innan de är torra och brända på ytan. Prova att sänka temperaturen lite, 5-10 grader, och ställa muffinsen längst ned i ugnen. Sen är det viktigt att tänka på att detta är browniecupcakes, vilket blir lite av en blandning mellan chokladmuffins och kladdkaka. De kommer därför inte bli helt toppiga och ”kakiga” utan lite mer kompakta och lätt kladdiga. Det är den smälta chokladen i receptet som gör dem lite tyngre och inte lika luftiga. Om du vill ha toppiga och lite mer luftiga cupcakes rekommenderar jag det här receptet: https://heavenlycupcake.se/devils-food-minicupcakes/ Det är mitt absolut bästa recept som jag har bakat om och om igen och de blir alltid lika bra.

  26. Kan meddelandet dessa blir supergoda om man trycker ner lite saltad karamelliserad mjölk i dem!

    1. Danielle Författare says:

      Det kan jag tänka mig! Låter jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close