Ananaspaj

Betyg: 0.00
(0)
28 januari, 2011

Jag älskar paj. Det är så enkelt och variationsmöjligheterna är oändliga. Oftast tänker man kanske på bärpaj eller äppelpaj, men det går faktiskt att ha i nästan vad som helst. Här kommer ett recept på gudomligt god ananaspaj. Den blir krämigt syrlig och är fantastiskt god kall på sommaren. Men självklart går det även bra att äta den nu. Den här pajen är bakad på färsk ananas, men det går lika bra med konserverad.

Ananaspaj

Inget betyg än

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 200 g margarin

Fyllning

  • 1 färsk väl mogen ananas skuren i bitar eller 1 stor burk krossad ananas. Låt rinna av.
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl creme fraiche

Instruktioner
 

  • Blanda ihop alla ingredienserna till en deg och tryck ut i en form. Lägg den skurna ananasen i pajskalet. Vispa samman ägg och socker, tillsätt vaniljsockret och creme fraichen. Bred över ananasen i pajskalet. Grädda 175 grader ca 35 min. Serveras ljummen med lättvispad grädde.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. ananaspaj som är så gott :-9

  2. Ananaspaj är en favorit.Men det är en paj som man lätt ledsnar på om man gör den för ofta tycker jag. Har inte gjort den på flera år så det är nog dags igen…

  3. Så gott..provar din recept mera än järna

  4. Maxine gjorde ananaspajen, jättegod tyckte vi ! Mums !

  5. Mums, ananaspaj är gott. Brukar göra en liknande som är en favorit här!

  6. Alexandra says:

    Vart supergod! Tyckte att den var godare kylskåpskall, den vart lite övermäktig när den var varm. Ska absolut göras flera gånger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close