Jag älskar paj. Det är så enkelt och variationsmöjligheterna är oändliga. Oftast tänker man kanske på bärpaj eller äppelpaj, men det går faktiskt att ha i nästan vad som helst. Här kommer ett recept på gudomligt god ananaspaj. Den blir krämigt syrlig och är fantastiskt god kall på sommaren. Men självklart går det även bra att äta den nu. Den här pajen är bakad på färsk ananas, men det går lika bra med konserverad.
Ananaspaj
Ingredienser
Pajdeg
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 1,5 tsk bakpulver
- 200 g smör
Fyllning
- 400-500 g ananas, konserverad
- 1 ägg
- 1,5 dl socker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 dl creme fraiche
Instruktioner
- Häll upp ananasen i en sil eller i ett durkslag och låt rinna av. Om du använder ananasringar eller ananasbitar kan du behöva hacka dem i lite mindre bitar. Låt stå och rinna av en stund.
- Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop den för han eller i matberedare tills den precis går ihop. Tryck ut pajdegen i en pajform.
- Fördela den avrunna ananasen jämnt över i pajformen.
- Vispa samman ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker och creme fraichen och vispa till en jämn smet. Bred smeten över ananasen i pajskalet. Grädda 175 grader ca 35 min. Serveras ljummen med lättvispad grädde.
- Grädda 175℃ i cirka 35 min eller tills pajdegen har fått fin färg och fyllningen har stelnat. Servera ananaspajen ljummen med lättvispad grädde.
ananaspaj som är så gott :-9
Ananaspaj är en favorit.Men det är en paj som man lätt ledsnar på om man gör den för ofta tycker jag. Har inte gjort den på flera år så det är nog dags igen…
Så gott..provar din recept mera än järna
Maxine gjorde ananaspajen, jättegod tyckte vi ! Mums !
Mums, ananaspaj är gott. Brukar göra en liknande som är en favorit här!
Vart supergod! Tyckte att den var godare kylskåpskall, den vart lite övermäktig när den var varm. Ska absolut göras flera gånger!