Syltsnitt

Betyg: 0.00
(0)
13 mars, 2013

Dessa syltsnittar är perfekt när man vill ha en smulpaj on the go. De tar det absolut bästa med en bärpaj men ger dem ett behändigt format som rutor eller snittar vilket är lättare att ta med på utflykter eller förvara i frysen.

Idéen med syltsnittar kom till eftersom jag nästan aldrig gör åt en hel burk sylt. Det betyder att jag ofta har slattar med sylt i kylskåpet som jag på något sätt vill göra åt innan den blir dålig. Man behöver lite sånna här recept för att kunna göra åt slattar och rester från kylen.

Det bästa med det här receptet är att det går att använda samma sylt eller blanda ihop olika syltslattar för en ny spännande smak. Jag har testat det med många olika kombinationer av sylter och det blir alltid så gott! Det går också att använda marmelader om man har det också.

smulpajbars med sylt

Förvara syltsnittar

Syltsnittarna är mycket enklare att förvara än smulpaj. De håller i några dagar i kylskåpet men lite plastfolie över. Men de är också perfekt att frysa för längre förvaring. Eftersom de är skurna så är de lätta att lägga i en låda med bakplåtspapper mellan varje lager så är det enkelt att plocka fram så många som man behöver. Tina dem långsamt i kylskåpet över natten.

syltbars

Syltsnittar

Inget betyg än
Smulpaj som rutor med sylt. Perfekt recept för att göra åt med överbliven sylt.
Servings 8 st
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser
  

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 2 dl sylt

Instruktioner

  • Klä en form, ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
  • Blanda samman alla ingredienserna utom sylten till en smulig deg. Sätt undan en fjärdedel av degen för att kunna använda som topping. Tryck ut resterande deg i formen. Bred sylten över degen och smula sedan ett jämnt lager av de kvarvarande degen över.
  • Grädda i 175 grader i 35 till 40 minuter. Kakan ska ha fått en fin gyllene färg. Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Jag skar ganska stora rektangulära bitar som jag sedan skar ytterligare en gång diagonalt för att få snittar. Men det går såklart bra att skära vanliga fyrkantiga bitar också.
Author: Danielle
Måltid: Fika
Dela
Loading comments...
Like 2
Close
Close