Rabarbersås med ingefära till glassen

Betyg: 0.00
(0)
13 juni, 2015

Glass, glass i stora lass, lass. Men vad ska man ha till? Vanlig vaniljglass är ju oslagbart gott men kan ibland kännas lite väl enkelt. Men vem orkar ställa sig varma sommardagar och göra något fantastiskt? Man vill ju ha glass utan krångel. Då har jag en fantastisk god och somrig lösning! En enkel sås som man kokar ihop med rabarber från rabatten, affären eller frysta i värsta laget. Rabarber är ju gott i sig men de får en extra kick av syltad ingefära. Det är en burk med ingefära inlagd i sockerlag som man brukar hitta vid glasstillbehör eller fruktkonserver. Den har en otroligt god smak och blir inte riktigt lika stark som den färska. Sockerlagen är också riktigt god att bara som den är ringla lite över glassen. Rabarber är väldigt somrigt men de passar ju inte att äta råa eftersom de är så syrliga. Men tillsammans med lite socker och gärna en kompis så kommer smakerna fram ordentligtoch sommarkänslan är ett faktum. Vill man kan man i såsen även koka med några jordgubbar för lite mer naturlig sötma och en liten färgkick. Ha en riktigt skön helg nu!

sås till glass med rabarber och ingefära

sås till glass med rabarber och ingefära

Rabarbersås med ingefära

Ingredienser
  

  • 5 dl rabarber finhackade
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1-2 bitar syltad ingefära

Instruktioner
 

  • Skölj och hacka rabarbern fint. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Hacka ingefäran mycket fint och tillsätt den. Låt koka upp och låt koka i cirka 15 minuter eller tills rabarbern blivit mjuk och mosig. Använd en trä skred för att mosa ihop allt till en syltig sås. Beroende på hur fasta dina rabarber är och hur fint du hackat dem så tar kokningen olika lång tid. Men det går bra att förbereda tidigare på dagen eller till och med dagen innan. Tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare sås och mer socker ifall dina rabarber är mycket syrliga.
  • Självklart går det bra att använda färsk ingefära eller pulveriserad men den syltade ingefäran har en riktigt god smak som passar utmärkt till glass.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close