Tranbärsrutor med vit choklad

Betyg: 0.00
(0)
29 november, 2021

Dessa rutor är syndigt goda! Själva kakan är kladdig och fylld med hackad vit choklad och torkade tranbär. Den toppas sedan med en vit choklad och cream cheese-frosting och hackade torkade tranbär.

Tranbär är kanske inte så vanligt i svenska bakverk, med deras syrliga smak är riktigt gott tillsammans med andra söta smaker som saffran och vit choklad. Dessutom är de fina med sin röda färg och jag tycker de är riktigt trevliga i julinspirerade bakverk. Dessa tranbärsrutor har kanske inte lika tydliga julsmaker som pepparkaka och saffran, men de får ändå en lite julig känsla och passar perfekt som adventsfika!

De är verkligen supergoda och väldigt enkla att göra. De håller länge i kylskåpet (om man kan hålla sina fingrar i styr) då de är kladdiga och dessutom frostade. De är alltså perfekta att baka i förväg och det går också utmärkt att dubbla receptet några gånger ifall man vill baka en långpanna.

tranbärsrutor med vit choklad
sega rutor med tranbär och vit choklad

Tranbärsrutor med vit choklad

Inget betyg än
Sega och kladdiga tranbärsrutor med vit choklad toppade med en cream cheese-frosting.
Servings 9 bitar
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser
  

  • 113 g smör, rumstempererat
  • 2,25 dl farinsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 1 dl tranbär, torkade och hackade

Frosting

  • 100 g vit choklad
  • 100 g cream cheese
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3-4 dl florsocker
  • 1 dl tranbär, torkade och hackade

Instruktioner

  • Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker mjukt och krämigt. Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet. Vänd försiktigt ner vetemjöl, salt, hackad vit choklad och hackade tranbär.
  • Klä en form, ca 20x20cm med bakplåtspapper. Klicka ner smeten i formen. Smeten kommer vara ganska tjock. Bred ut smeten jämnt så att den verkligen kommer ner i hörnen av formen.
  • Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna helt.
  • Smält den vita chokladen över vattenbad. Det är lätt att bränna vit choklad i mikron eller om man smälter den direkt på plattan. När chokladen är helt smält, ta av den från värmen och vispa ner cream cheese med elvisp. Vispa tills cream cheesen smält samman med chokladen till en jämn kräm.
  • Vispa ner vaniljsocker och florsocker. Börja med den mindre mängden florsocker och tillsätt eventuellt mer om den skulle vara för rinnig. Den kommer dock stelna lite i kylen.
  • Bred frostingen över den avsvalnade kakan och strö över hackade tranbär. Skär kakan i bitar.
Author: Danielle
Måltid: Fika
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Like 1
Close
Close