Mazarintårta med hallon

Betyg: 0.00
(0)
12 augusti, 2010

mazarin

Äntligen har min semester börjat och det första jag gjorde när jag kom hem till landet var att dra på mig regnkläderna och bege mig ut för att plocka hallon. Mamma och pappa har alldeles underbara hallonbuskar som ger jättestora och fina bär, om vi bara låter dem växa som de själva vill. Att plocka bär tycker jag är väldigt rogivande och det slutar också ofta med något riktigt mumsigt. Denna gången fick hallonen toppa Leilas Mazarintårta, en riktigt supersmaskig tårta som självklart kan toppas med vilka färska bär man vill.

 
mazarin

Mazarintårta med hallon

Portioner 12 portioner

Ingredienser
  

 • 150 g mjukt smör
 • 300 g mandelmassa
 • 3 st ¨ägg
 • 0,5 dl vetemjöl
 • madelspån
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 l färska hallon

Instruktioner
 

 • Vispa smöret och mandelmassan till en jämn smet med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt emellan. Vänd ner vetemjölet försiktigt med en slickepott. Smörj en form med löstagbar kant och bröa den med mandelspån. Häll i smeten och grädda i 200 grader i cirka 20-25 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden och bred den över den kalla kakan. Fördela bären ovanpå och servera.

Anteckning

Adapted from Leila Lindholm
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

 1. Åh vad gott det ser ut! När jag plockar bär brukar det sluta med att jag äter upp det mesta precis som det är, men den här tårtan ser ut att vara värd tiden det tar att göra den 🙂

 2. ser himla gott ut, kul med egna hallonbuskar, blir ju ofta så mycket större hallon på de än de vilda hallonbuskarna, skulle gärna ha hallonbuskar på tomten

 3. Mums! Det såg verkligen gott ut! Har länge tänkt baka mazarintårta, men inte riktigt kommit mig för. Blir extra sugen när jag såg din fina tårta. Och vilken lycka med egna hallonbuskar! Trevlig helg!

 4. Åhh mazarin tårta och dessutom med bär. Kan ju inte bli annat än gott.
  Du har fått en award av mig:
  http://yaseminskok.blogspot.com/2010/08/beutiful-blogger-award.html

 5. Den ser underbart god ut!

  Missa inte min tävling som söta muffins från Present & Dekor!

  Kram Karin

 6. gud vilka stora fina hallon! mazarinkakan har jag faktiskt aldrig provat men det såg riktigt gott ut med hallon på den 🙂

 7. Mums… får jag smaka? 😉
  Den såg jättegod ut!

 8. Det där ser verkligen smarrigt ut! Älskar hallon =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close