Kärt barn har många namn och jag har hört otaliga på denna kaka men hemma har vi alltid kallat den Kärleksmums och egentligen, finns det något finare namn? Min farbror är helt tokig i denna kakan och tycker den absolut borde heta Kennakaka efter honom själv…
Den är väldigt lätt att baka och fungerar jättebra att frysa. Eftersom det är en långpannekaka så är det ju också riktigt smidigt att baka då man får många gäster.
Kärleksmums
Ingredienser
- 100 g smör
- 4 st ägg
- 4 dl socker
- 2 dl mjölk
- 5,5 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 dl kakao
Glasyr
- 100 g smör
- 2 dl grädde
- 4 msk socker
- 2 tsk vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1-2 dl kokos
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt. Smält smöret och tillsätt det med de andra ingredienserna, blanda ner det försiktigt. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter.
- Smält smöret till glasyren och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 5 minuter så att den tjocknar. Rör hela tiden så att glasyren inte bränns vid! Bred ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt svalna innan då skär kakan i bitar.