Dumlekakor

Betyg: 0.00
(0)
29 januari, 2010

OLYMPUS DIGITAL CAMERADessa kakor ser kanske inte så vackra ut, men de är galet goda! Mördegskakor fyllda med dumlekola som smälter och blir härligt segt, och otroligt lätta att baka. Tänk bara på när du bakar dessa att de stelnar ganska ordentligt efter att dutagit ut dem ur ugnen, så de ska vara mjuka när du tar ut dem. Då blir de perfekta när de kallnat lite.

Ingredienser
  

  • 250 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 13-20 st dumlekolor

Instruktioner
 

  • Blanda samman ingredienserna och knåda ihop till en deg. Antingen kan du göra mindre kakor i småbrödsformar, då rullar du 26st små bollar eller så gör du lite större i bakformar och då rullar du 20st bollar av degen. I de små bakar du in en halv dumlekola och i de större en hel. Lägg kakorna med dumlekolan inuti i formarna och ställ på plåtar. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna helt innan servering.
Författare: Danielle
Share the love

Join the Conversation

  1. Min syster brukar ofta göra dumlekakor precis sådär, dessutom lägger hon på en noblesse på varje! (:

  2. Åh dumlekakor som är så gott, minns när jag gjorde det i hemkunskapen, haha. Det är nog ända gången jag gjort dem faktiskt, men jag minns hur goda de var! 🙂 Blir nog att göra några, fast till sommaren kanske!

  3. Yums så gott. Dumle går alltid hem 🙂

  4. Oh ja dumlekakor är hur gott som helst!!! Måste göras snarast! 🙂

  5. Anonymous says:

    Det blir ännu godare om du lägger en Noblesse på varje precis när de kommit ut från ugnen. Då smälter Noblessen och det blir himmelskt gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close