Cheesecake Brownies

Betyg: 0.00
(0)
2 juni, 2011

Vägen till en flickas hjärta går definitivt genom choklad, ju kladdigare desto bättre. I mitt hjärta lever det därför flera smarriga idéer till brownies. Helt oemotståndliga idéer visade det sig. Enkla chokladiga brownies med massa kladd är i sig svåra ett stå emot men de är också oerhört tacksamma att experimentera med. Denna gång fick de en cheesecakesmet som komplement. Vi snackar alltså extra chokladkladdiga brownies med krämig topping. Så otroligt gott att jag kämpade lite med tyngdlagen. Först genom att flyga på små vingar i chokladig lycka för att sedan tynga ner vågen ett extra kilo. Varningsblinkers påslagen!

Cheesecake Brownies

Portioner 9 st

Ingredienser
  

Brownies

  • 100 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao

Cheesecake

  • 200 g cream cheese
  • 1 st ägg
  • 0,7 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner
 

Brownies

  • Smält den mörka chokladen över vattenbad, ställ åt sidan för att svalna. Vispa smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa noga mellan varje. Vänd ner mjöl, kakao och vaniljsocker och rör tills det precis blandat sig. Tillsätt den smälta chokladen och blanda ihop. Smörj en form cirka 20x20cm och klä den sedan med bakplåtspapper. Genom att smörja formen först så sätter sig pappret bättre och du får finare kanter på kakan. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
  • Blanda samman alla ingredienser till cheesecaken och vispa till en jämn smet. Fördela över browniesmeten i formen. Dra en kniv igenom för att skapa ett mönster. Du behöver inte vara så försiktig, smeterna är så olika i konsistensen att det kan vara lite svårt att blanda dem. Grädda i 200 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna i formen och ställ sedan kallt. Skär i bitar.
Författare: Danielle
Share the love

Join the Conversation

  1. OMG!! de här ser ju helt otroligt goda ut! Mums!

  2. Gud så gott det ser ut, jag älskar brownies!! 🙂

  3. så tokgott det ser ut

  4. Anonymous says:

    hej! jag är ny här på din blogg o ville bara säga hej o vilken härlig blogg du har. precis som du så älskar jag att baka o du gör det så väl. gillar verkligen alla dina recept, dem verkar smaskiga, ska se till o testa nåra. alla tips på sugarpaste blommor o rosor gillade jag väldigt mycket. så den här bloggen kommer jag att följa from nu. men du en fråga bara, vad menar du när du skriver 100g cream cheese? är det nån speciell form av cheese du menar? för många andra brukar använda sig av philadelphia ost. vad använder du? skulle va jättesnällt o få svar. ha det bra o gött! rola!

  5. Åh…. sååååå gott det ser ut. Det ska jag baka en dag när jag känner mig modig. Eller kommer att ha väldigt många gäster….. 🙂

    Kram Pernilla

  6. Cream cheese är en mjukostsort. Philadelphia i sin tur är ett märke av den typen av ost. Det är alltså samma sak. Jag skriver alltid cream cheese eftersom det är namnet på osttypen. På så vi är det lättare att hitta alternativ, det spelar ju ingen större roll vilket märke av cream cheese man använder.

  7. Wow det ser helt otroligt gott ut! Dessa måste jag testa någon gång men de känns farliga att ha hemma. 😉

  8. Vilken underbar beskrivning av dessa som också ser underbart goda ut!! Jag älskar också choklad!

  9. Låter farligt gott.

  10. Bakade den här kakan igår. Ska bli spännande att prova sen idag, men smeten var supergod. 🙂

  11. Den här måste jag prova!!

  12. Anonymous says:

    Hej och tack för en underbar blogg. Du är så fantastiskt duktig!! jag tänkte baka den här kakan i portionsformar, alltså det blir att äta kakan med sked ur formen. Portionsformarmarna är i hjärtform som rymmer 1 1/2 dl ända till kanten så det blir typ drygt 1 dl kaka. Tycker du att det är en dum iden eller att det skulle funka? Kan man ha glass till den? Tack än en gång för din inspirerande sidan och tack på förhand för din hjälp! //Fariba

  13. Det går utmärkt att baka i portionsstorlek. Jag har lite svårt att komma ihåg exakt hur mycket just det här receptet reste sig men fyller du formarna 2/3 så tror jag det klarar sig. Tänk på att korta ner baktiden rejält. Det går säkert utmärkt att servera med glass.

  14. Detta recept fast med topping av blåbär fanns i tidningen söndag. Har fjort det ca 3 gånger och dessa blir 100 gånger godare än brownies på ett cafe,

    supergott att bara strö över stora blåbär på ostdelen innan man sätter in allt i ugnen. Skall köpa ingredienser nu och baka!!

  15. Procenthalt på chokladen? 🙂

    1. Jag brukar oftast använda runt 55% för det tycker jag är en bra choklad att ha till mycket. 70% kan ibland bli lite bittert tycker jag. Vad man använder för typ av choklad är helt upp till en själv. Du kan använda 70% här med om du gillar det.

  16. godaste browniesen jag lagat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close