Go Back
+ servings
cheesecake brownies

Cheesecake Brownies

Inget betyg än
Dekadenta brownies med en rik chokladsmak som är toppade med en krämig och lätt syrlig cheesecake.
Servings 9 st
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme

Ingredienser

Brownies

  • 100 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 2 msk kakao
  • 2,5 dl socker
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl

Cheesecake

  • 200 g cream cheese
  • 1 st ägg
  • 0,7 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Instruktioner

Browniesmet

  • Smält smör och choklad försiktigt i en kastrull över låg värme. Ta av från plattan och blanda ner kakaon och vispa tills den blandat sig ordentligt.
  • Rör ner socker och vaniljsocker i chokladsmeten tills allt blandats ordentligt.
  • Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. Sila ner vetemjölet och vänd ner det försiktigt med en slickepott tills allt precis gått ihop till en jämn smet.
  • Klä en form, cirka 20x20 cm, men bakplåtspapper. Häll browniesmeten i formen och bred ut den så att den täcker hela botten på formen ända ut i kanterna.

Cheesecakesmet

  • Vispa den rumstempererade cream cheesen tills den är en jämn kräm. Tillsätt ägget och vispa tills allt blandat sig och smeten är jämn utan klumpar.
  • Vispa ner socker och vaniljpulver och blanda tills allt gått ihop.
  • Häll cheesecakesmeten över browniessmeten i formen och dra med en kniv genom båda lagren för att skapa virvlar.
  • Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. De ska vara lite dallriga i mitten men inte helt rinniga. Ta ut och låt dem svalna helt. Ställ den sedan i kylskåpet så de kallnar helt innan du skär dem i bitar. Bitarna kommer vara mycket finare om du skär dem när kakan är kylskåpskall.
Author: Danielle