Keep it simple. Jag gillar det, enkelt och stilrent. Det behöver inte vara puttig nuttigt eller massor med blommor och konstiga grejer på. Ibland är enkelheten mer effektfull än något annat. Det är i alla fall vad jag brukar säga eftersom jag har så otroligt dåligt tålamod för att sitta och göra mer komplicerade dekorationer. Men ibland får man lära sig att älska sina brister. Jag kommer aldrig bli jätteduktig på modellering och dekorering. Men jag är väldigt bra på att få något enkelt att se mer komplicerat ut. Och det är ju inte dåligt det heller.
Jag har hört många som tycker det här med spritsad choklad är svårt och komplicerat. Hur får man det så snyggt och jämnt? Hur får du dem lika stora och likadana? Här skulle jag ju kunna säga att jag har övat och övat. För visst, det har jag ju. Att spritsa och lära sig vilket tryck som är bäst sitter lite i handleden så en viss övning krävs det ju såklart. Men att mina hjärtan blir liksidiga, lika stora och jämna beror inte alls på att jag har övat och är galet grym på att spritsa smält choklad. Nej, det beror på att jag har fuskat. Och nu ska jag visa hur ni kan fuska er till lika snygga hjärtan, precis lagom till Alla hjärtans dag. Det enda man behöver är en liten mall, och tur för er så har jag gjort en mall med Hjärtan som ni gärna får ladda ner.
Det enda du behöver förutom en mall är ett bakplåtspapper, tempererad choklad, en spritspåse och en sax. That’s it! Att temperera sin choklad är viktigt för att den inte ska separera och bli sådär gråaktig och tråkig. Det vore ju synd när man lagt ner arbete på att få snygga dekorativa hjärtan till sin efterrätt, tårta eller cupcakes. Johan på Matgeek har gjort en jättebra guide till hur du tempererar choklad så följ den om du inte vet hur du gör. Om du vill göra andra former eller andra typer av hjärtan så går det självklart bra att skriva ut en egen form. Sedan är det bara att flytta runt mallen under bakplåtspappret så att du kan sprita fler hjärtna på hela pappret.
Är du redo?