Jordnötsbitar

Rating: 0.00
(0)
20 april, 2009

 

peanutbutter cups

Jag hittade detta receptet på en amerikansk sida och det verkade så himla gott att jag var tvungen att prova. De var otroligt lätta att göra, det enda som tar tid är att vänta på att de ska stelna i kylskåpet. Jag uteslöt jordnötssmör i chokladen som hon hade eftersom jag ville ha mer ren chokladsmak, men det gör man ju som man vill med. Jag har gjort en fri och väldigt ungefärlig översättning av hennes recept så det ska passa våra svenska mått.

peanutbutter cups

Jordnötsbitar

Portioner 15 st

Ingredienser
  

  • 200 g choklad mörk
  • 1,5 dl jordnötssmör utan bitar
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt

Instruktioner
 

  • Smält chokladen i vattenbad. Häll en tesked i småbrödsformar, detta recept räcker till cirka 15 st. Sprid ut den smälta chokladen på formens kanter med hjälp av baksidan av skeden så att hela insidan av formen är täckt med choklad. Blanda florsocker, jordnötssmör, vaniljsocker och salt. Häll en tesked i varje form som är fylld med choklad, tryck ned det ordentligt och lämna lite plats på toppen. Häll en sista tesked med choklad över för att skapa ett täcke över jordnötskrämen, jämna ut så att ingen jordnötskräm syns. Ställ i kylskåpet i minst en timme för att stelna. De kan vid servering inte stå framme någon längre stund för då smälter de igen.
Författare: Danielle
Share the love

Join the Conversation

  1. Dom ser gudomliga ut!!! =)

    Ha en underbar vecka!!

    kramar Malin

  2. mmm, har aldrig ätit hemgjorda ”peanut butter cups” men köpte dem ofta i usa. jag gillade de köpta så de hemgjorda är säkert helt underbara!!

  3. vad roligt! jag är också så sugen på att beställa därifrån igen. 🙂 ska bli kul att se vad du bakar med dina nya grejer 🙂

  4. Det här är ju fantastiskt goda nyheter får oss som har varit i USA och smakat ”Reese’s peanut butter cups” och insett att det inte finns i Sverige!! Kanske blir nåt tilll jul!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close