Ta fram smöret till fyllningen och låt det blir rumsvarmt.
Förbered pajskalet från mitt grundrecept på pajskal till dessert men grädda det inte. Tryck ut det i en pajform som är cirka 30 cm i diameter och ställ in det i kylen så at det blir riktigt kallt, minst 30 minuter.
Riv mandelmassan grovt och lägg det i en skål tillsammans med det rumsvarma smöret och socker. Vispa med elvisp tills det är en jämn kräm. Det går också bra att använda matberedaren ifall du redan använt den till pajdegen.
Tillsätt äggen, saltet och bittermandel och vispa ihop till en jämn kräm.
Ta fram pajskalet och bred ut krämen i ett jämnt lager. Grädda i 175°C i cirka 25-30 minuter. Mandelfyllningen ska ha puffat upp och blivit gyllenbrun och skalet ska ha gyllenbruna kanter.
Låt pajen svalna på galler tills den är rumsvarm. Vispa grädde så den är fluffig men ändå fast. Om du vill kan du spritsa på grädden direkt på pajen med en fin tyll eller så serverar du pajen med grädde vid sidan av. Pajen går inte att förvara efter att du spritsat grädde på den så det kan vara bra att tänka på om du tror att inte allt kommer gå åt.