Blanda samman florsocker, vetemjöl, marinerad saffran och salt i en bunke. Tärna ner det kalla smöret och blanda samman till en smulig deg. Om du gör detta för hand kan det vara bra att använda plasthandskar så att dina händer inte färgas med saffran. Det går också bra att göra det här i en matberedare.
Tillsätt äggulan och blanda tills det precis går ihop till en deg. Häll ut degen på köksbänken och tryck ihop den till en rundel. Plasta in degen och låt den via i kylskåpet i cirka 30 minuter
Riv mandelmassan grovt och lägg den i en bunke. Tillsätt det rumstempererade smöret och vispa ihop till en tjock kräm med elvisp eller i matberedaren. Tillsätt sockret och riven bittermandel och vispa ihop allt.
Tillsätt ett ägg i taget till mandelkrämen och vispa noga mellan varje tills det blir en slät kräm. Ställ åt sidan.
Plocka fram mördegen med saffran ur kylen. Dela degen i 18 bitar och rulla den till bollar. Tryck ut degen i mazarinformar. Om du använder runda aluminiumformar kan det bli något fler mazariner än om du använder de traditionellt ovala.
När du tryckt ut degen jämnt i alla formar, häll över mandelkrämen i en spritspåse och spritsa ner den i formarna. Fyll dem inte riktigt helt upp till kanten eftersom fyllningen kommer resa sig under gräddningen.
Grädda mazarinerna i 200°C i cirka 15 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna helt.
Vispa ihop florsocker med vatten, tillsätt lite vatten i taget tills du får en tjock men rinnig konsistens. Bred eller spritsa glasyren över kakorna. Vänta en stund så att glasyren stelnar innan servering.
Anteckning
Jag använder marinerad hel saffran i det här receptet. Det går bra att byta ut mot ett kuvert mald saffran, 0,5 gram, som får dra i 2 tsk varmt vatten en liten stund.