Go Back
+ servings

Pepparkaksmazariner med saffranstryffel

Inget betyg än
Servings 25 st

Ingredienser

Mördeg

  • 150 g smör kallt
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl

Pepparkaksfyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Saffranstryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g vit choklad
  • 0,5 g saffran

Instruktioner

Mördeg

  • Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Knåda inta för länge utan precis så att den går ihop. Plasta in och lägg i kylskåpet att kallna. Ta fram degen och kavlar ut den på väl mjölat bakbord. Smörj mandelmusselformar. Tryck ut lagom stora rundlar ur degen och klä formarna. Degen räcker till cirka 25st lite mindre mazariner.

Pepparkaksfyllning

  • Mixa samman mandelmassa och smör i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och mixa noga mellan varje. Tillsätt kryddorna och mixa så att det blandat sig ordentligt. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Klicka ut fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna helt.

Saffranstryffel

  • Koka upp grädde och smör. Bryt ner den vita chokladen och värm till den smält men låt det inte stormkoka. Vispa ner saffranet. Låt kallna helt så den stelnar lite. Fyll en spritspåse men en lite stjärntyll. Spritsa små toppar över hela mazarinen. Tänk på att arbeta fort eftersom värmen från handen för att tryffeln mjuknar och blir rinnig. Ställ i kylskåpet för att de ska stelna. Dekorera eventuellt med mandelspån.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt, Fika
Tillfälle: Advent, Jul