Go Back
+ servings
pepparkakskupcakes med frosting

Mini pepparkakscupcakes

Inget betyg än
Saftiga minicupcakes med pepparkakssmak toppade med en fluffig cream cheese-frosting.
Servings 36 stycken
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Svalningstid 1 timme
Total tid 1 timme 50 minuter

Ingredienser

  • 150 g smör osaltat och rumstempererat
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl socker
  • 2,3 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 tsk salt

Frosting

  • 200 g cream cheese
  • 50 g smör osaltat och rumstempererat
  • 2 dl florsocker
  • lingon frysta till dekoration

Instruktioner

  • Vispa smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Vispa ner gräddfilen. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, pepparkakskryddor och salt. Vänd försiktigt ner med slickepott. Ställ mini pappersformar i en minimuffinsplåt och fyll dem 2/3 med smet. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Ta ut och låt kallna helt.
  • Vispa cream cheese och smör mjukt med elvisp. Sikta ner florsocker och vispa samman till en jämn kräm. Spritsa varje minicupcake med frosting och dekorera med tre frysta lingon.

Anteckning

Det går bra att använda färdigblandade pepparkakskryddor, men om du vill testa att göra dina egna så har jag ett underbart recept på pepparkakskryddor
Author: Danielle
Måltid: Fika
Tillfälle: Advent, Jul