Go Back
+ servings

Apelsinbullar med saffran

Inget betyg än
Saftiga bullar med smak av saffran och apelsin bakade i en långpanna och toppade med glasyr
Servings 12 stycken
Förberedelser 2 timmar 30 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 2 timmar 55 minuter

Ingredienser

  • 0,5 dl vatten
  • 25 g jäst för söta degar
  • 2,25 dl mjölk
  • 50 g smör smält
  • 0,5 msk marinerad saffran eller 0,5 g mald
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg lätt uppvispat
  • 8,5 dl vetemjöl cirka

Fyllning:

  • 2,25 dl socker
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 msk apelsinskal rivet

Frosting:

  • 2-3 dl florsocker
  • 1-2 tsk apelsinsaft

Instruktioner

  • Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mjölk, smält smör, marinerad saffran, socker, salt och ägg. Blanda samma till en jämn smet. Tillsätt vetemjölet lite i taget och knåda ihop till en slät deg. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka en timme.
  • Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till ungefär 0,5 cm tjocklek. Bred ut fyllningen över degen och rulla ihop till en rulle. Dela degen i 12 st lika stora bitar. Smörj en 20x30 cm ugnsform och fördela bullarna jämnt i formen. Låt jäsa i ytterligare 45 minuter.
  • Värm upp ugnen till 200 grader. Grädda apelsinbullarna i 20-25 minuter eller tills de fått fin färg och är genomgräddade. Låt svalna helt i formen. Blanda samman frostingen och ringla den över bullarna. Servera.
Author: Danielle
Måltid: Fika
Keyword: långpanna