Go Back
+ servings
zucchinirullar i form

Zucchinirullar med ricotta och tomatsås

Inget betyg än
Vegetariska zucchinirullar fyllda med ricotta och parmesankräm på en bädd av hemkokt tomatsås och toppade med mozzarella.
Servings 4 portioner
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 55 minuter

Ingredienser

  • 4 st zucchini
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 pkt mozzarella

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk basilika fint hackad
  • salt och peppar

Ricottafyllning

  • 200 g ricotta
  • 1 dl parmesan finriven
  • 1 st ägg
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Dela varje zucchini i fyra skivor, ca 1 cm tjocka. Skär till botten på ytterskivorna så att de kan ligga platt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt och peppra dem. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter tills de är mjuka och går att rulla. Låt svalna på plåten.
  • Häll de krossade tomaterna i en kastrull tillsammans med balsamvinäger. Låt det koka upp och sänk temperaturen. Låt det puttra i cirka 15 minuter eller tills såsen kokat ihop och tjocknat lite. Smaka av med salt, peppar och basilika. Häll upp i botten på en ugnsfast form.
  • Blanda ihop ricotta, ägg och finriven parmesanost i en skål, smaka av med salt och peppar. Lägg en klick ricottakräm, cirka 1 msk, på änden på zucchiniskivorna när de svalnat av. Rulla ihop och ställ dem i formen på tomatsåsen. Jag ställde mina med rullen uppåt, men det gör man som man vill.
  • Riv färsk mozzarella grovt och fördela på toppen på alla zucchinirullar. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter tills mozzarellan fått fin färg. För en lite matigare variant kan man servera dess rullar ihop med en matig sallad.
Author: Danielle
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Specialkost: Vegetarisk (lakto-ovo)
Tillagningssätt: Gratinerad