Go Back
+ servings
pastagratäng mad svamp och spenat i form

Vegetarisk pastagratäng

Inget betyg än
En krämig och god vegetarisk pastagratäng med svamp, spenat och tre olika sorters ostar. Perfekt vardagsmiddag!
Servings 6 port
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 400 g pasta okokt
  • 3 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 g svamp
  • 200 g spenat
  • 50 g parmesan
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 1 pkt mozzarella 125g
  • 2-3 dl ost riven
  • timjan
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt på ugnen och värm till 225℃.
  • Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Låt pastan rinna av.
  • Hacka svampen i mindre bitar och smörstek dem med timjan, salt och peppar. När de mjuknat, tillsätt finhackad sharlottenlök och stek tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt riven vitlök och bladspenat och stek i någon minut tills spenaten mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  • I en ugnsform, cirka 20x30 cm, blanda samman den kokta pastan med svampen och spenaten.
  • Vispa ihop ägg, vispgrädde, crème fraiche och riven parmesan till en äggstanning. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen jämnt över pastan i ugnsformen. Strö över riven ost och mozzarella.
  • Gratinera i 20 min eller tills pastagratängen fått fin färg. Strö eventuellt över lite färsk timjan innan servering.

Anteckning

Om du inte har färsk timjan så går bra att använda torkad timjan till svampen och skippa att strö timjan över när den är gratinerad. 
Author: Danielle
Måltid: Huvudrätt
Specialkost: Vegetarisk (lakto-ovo)