Go Back
+ servings
pannacotta med passionsfrukt

Vaniljpannacotta med passionsfruktsspegel

Inget betyg än
En len och krämig vaniljpannacotta toppas med en fräsch passionsfruktsgelé. En perfekt efterrätt att förbereda och en god avslutning på middagen.
Servings 6 portioner
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Kylning 6 timmar
Total tid 6 timmar 30 minuter

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 2 st gelatinblad
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • 3 msk socker

Passionsfruktsspegel

  • 4 st passionsfrukt
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 st gelatinblad
  • 1 msk socker

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad och låt ligga i cirka fem minuter.
  • Värm grädde och socker i en kastrull över medelhög värme. Grädden ska ryka men inte koka.
  • Ta av från plattan och vispa ner vaniljpulver och gelatinet. Vispa tills allt löst upp sig. Låt svalna något.
  • Häll upp pannacottan i rena glas och ställ in dem i kylskåpet i någon timme så att de börjar stelna på toppen innan du börjar förbereda passionsfruktsgelén. Om pannacottan är för rinnig när du häller över gelén så kommer den inte lägga sig snyggt ovanpå.

Passionsfruktsgelé

  • Lägg gelatinbladet i ett kallt vattenbad och låt ligga i cirka fem minuter.
  • Dela och gröp ur passionsfrukterna, lägg fruktköttet i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka upp tills sockret löst upp sig.
  • Mixa lite med en mixerstav och sila saften över en bunke för att få bort kärnorna. Vispa ner gelatinbladet och fortsätt vispa tills det löst upp sig.
  • Låt passionsfruktsgelén svalna lite och fördela den sedan över pannacottan. Låt stå kallt i några timmar innan servering.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt