Jag vill önska er alla en god start på det nya året med den smaskiga avslutningen på det förra som jag själva hade, Vaniljpannacotta med Passionsfruktsgelé.
Den är mycket enkel, kan göras i förväg och till många. Ett bra tips vid stora fester är att göra pannacotta i plastglas och sedan dekorera med några färska bär, eller som jag med en choklad och nötstång eller kanske ett havreflarn. Endast fantasin sätter gränser för smaker och dekorationer när det kommer till denna dessert.
5dl vispgrädde
2 gelatinblad
1/4tsk vaniljpulver (1/2-1tsk vaniljsocker)
3msk socker
Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad, låt ligga i 5 min. Koka upp grädde och socker, tillsätt vaniljen och låt koka någon minut. Lägg i de blöta gelatinbladen och vispa så att allt blandar sig ordentligt. Låt svalna något. Häll sedan upp i små glas och låt stå kallt så att det stelnar innan du häller på gelé. Receptet räcker till 6st portioner.
Passionsfruktsgelé:
4st passionsfrukter
1 1/2dl vatten
1 gelatinblad
1msk socker
Lägg galatinbladet i ett kallt vattenbad. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Sila bort kärnorna och häll saften i en kastrull. Tillsätt vatten och socker, låt koka upp och lägg i gelatinbladet. Vispa så att det löser sig. Låt svalna lite och fördela sedan över pannacottan. Låt stå kallt i några timmar innan servering.
Hallon & Blåbär
Önskar dig en god fortsättning på det nya året men det kan väl inte bli annat när du avslutade med en sån himla smarrig avslutning =).
Pannacotta är ju en suverrän efterrätt.
Emmas Kök
Så gott! Pannacotta funkar alltid tycker jag men själv lagade vi crème brulée
Helena Ljunggren
Underbar bild, det ser riktigt gott ut!
God fortsättning på det nya året!
Cutecakes-Paulina
Åh, vad gott!! Jag glömmer alltid att man kan göra pannacotta, att det är rätt enkelt också!!
Tack för receptet & önskar dig en god fortsättning på detta år 2010!!
sabina
åh gud vad gott!
vilka smaskiga recept du har 🙂