Skär de soltorkade tomaterna i fina strimlor. Låt rinna av på papper om du använder soltorkade tomater inlagda i olja.
Värm en stekpanna till medelhög värme och tillsätt lite olivolja. Stek salsiccian och fördela den i mindre bitar, cirka 5 minuter. Tänk på att färdig salsicciafärs och salsiccakorv inte bryns på samma sätt som vanlig fläskfärs, den kommer fortfarande vara lite rosa, när den är helt genomstekt.
Tillsätt riven eller pressad vitlök och låt steka med i cirka en minut.
Häll i grädde, vatten, buljongtärning, citronsaft, soltorkade tomater och gnocchi. Rör om ordentligt. Sänk värmen till något till strax under medel och låt sjuda i cirka 5 minuter under lock. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det känns som att grytan blir för tjock. Rör om då och då så att inte gnocchi fastnar på botten.
Stäng av plattan men låt grytan så kvar på värmen. Tillsätt spenaten, rör om och lägg på locket. Låt stå cirka 1-2 minuter tills spenaten mjuknat.
Tillsätt basilika och parmesan, rör om så allt blandar sig. Smaka av med salt och peppar.