Go Back
+ servings
gnocchigryta med salsiccia

Toskansk gnocchigryta

Inget betyg än
En krämig gnocchigryta med toskanska smaker som salsiccia, soltorkade tomater, spenat, vitlök, basilika och citron. Den lagas enkelt i en och samma gryta och tar inte så lång tid, perfekt vardagsmiddag!
Servings 4 portioner
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 1 msk olivolja till stekning
  • 400 g korvfärs salsiccia
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 4-5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning kyckling
  • 1 msk citronsaft
  • 50 g soltorkade tomater
  • 800 g gnocchi färsk
  • 60-100 g babyspenat färsk
  • 2 dl parmesan finriven
  • 1 näve basilika
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Skär de soltorkade tomaterna i fina strimlor. Låt rinna av på papper om du använder soltorkade tomater inlagda i olja.
  • Värm en stekpanna till medelhög värme och tillsätt lite olivolja. Stek salsiccian och fördela den i mindre bitar, cirka 5 minuter. Tänk på att färdig salsicciafärs och salsiccakorv inte bryns på samma sätt som vanlig fläskfärs, den kommer fortfarande vara lite rosa, när den är helt genomstekt.
  • Tillsätt riven eller pressad vitlök och låt steka med i cirka en minut.
  • Häll i grädde, vatten, buljongtärning, citronsaft, soltorkade tomater och gnocchi. Rör om ordentligt. Sänk värmen till något till strax under medel och låt sjuda i cirka 5 minuter under lock. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det känns som att grytan blir för tjock. Rör om då och då så att inte gnocchi fastnar på botten.
  • Stäng av plattan men låt grytan så kvar på värmen. Tillsätt spenaten, rör om och lägg på locket. Låt stå cirka 1-2 minuter tills spenaten mjuknat.
  • Tillsätt basilika och parmesan, rör om så allt blandar sig. Smaka av med salt och peppar.
Author: Danielle
Måltid: Huvudrätt
Tillagningssätt: Kokad