Go Back
+ servings
soppa med kabanoss-korv, potatis och grönkål

Soppa med kabanoss, potatis och grönkål

5 från 4 röster
En vackert gul soppa med kabanoss, potatis, grönkål och cannellinibönor. Perfekt för kalla och ruskiga dagar!
Servings 4 portioner
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 300 g kabanoss cirka
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 500 g potatis
  • 1 liter vatten
  • 2 st buljongtärning grönsak
  • 0,5 dl grädde
  • 400 g cannellinibönor
  • 3-400 g grönkål grovt hackad
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Skölj potatisen och dela den i större bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och finhacka den gula löken. Värm en stor tjockbottnad gryta till medelvärme. Skiva korven i cirka 0,5 cm breda skivor och stek den i grytan, ingen olja behövs eftersom korven är fet i sig själv. Stek i 2-3 minuter till korven fått fin färg. Tillsätt löken och vitlöken och stek dem under omrörning i några minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt paprikapulver, potatis, vatten och buljongtärningarna. Låt sjuda under lock i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk och genomkokt. Under tiden, skölj grönkålen och ta bort de hårda stammarna samt hacka den grovt. Häll också av och skölj cannellinibönorna. Ställ åt sidan.
  • När potatisen är genomkokt, tillsätt grädde, grönkål och bönor. Låt koka i 2-3 minuter så att grönkålen mjuknar lite och bönorna blir varma. Smaka av med salt och peppar.
Author: Danielle
Måltid: Huvudrätt, Soppa
Tillagningssätt: Kokad, Stekt