En vackert gul soppa med kabanoss, potatis, grönkål och cannellinibönor. Perfekt för kalla och ruskiga dagar!
Servings 4portioner
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagningstid 25 minuterminuter
Total tid 40 minuterminuter
Ingredienser
300gkabanosscirka
1stgul lök
4stvitlöksklyftor
1mskpaprikapulver
500gpotatis
1litervatten
2stbuljongtärninggrönsak
0,5dlgrädde
400gcannellinibönor
3-400ggrönkålgrovt hackad
salt och peppar
Instruktioner
Skölj potatisen och dela den i större bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och finhacka den gula löken. Värm en stor tjockbottnad gryta till medelvärme. Skiva korven i cirka 0,5 cm breda skivor och stek den i grytan, ingen olja behövs eftersom korven är fet i sig själv. Stek i 2-3 minuter till korven fått fin färg. Tillsätt löken och vitlöken och stek dem under omrörning i några minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt paprikapulver, potatis, vatten och buljongtärningarna. Låt sjuda under lock i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk och genomkokt. Under tiden, skölj grönkålen och ta bort de hårda stammarna samt hacka den grovt. Häll också av och skölj cannellinibönorna. Ställ åt sidan.
När potatisen är genomkokt, tillsätt grädde, grönkål och bönor. Låt koka i 2-3 minuter så att grönkålen mjuknar lite och bönorna blir varma. Smaka av med salt och peppar.