Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda upp med mjölken, värm till cirka 30-35 grader och häll därefter över vätskan över jästen. Vispa tills allt löst sig.
Tillsätt socker, kardemumma och salt. Blanda ner mjölet lite i taget samtidigt som du arbetar in det i degen. Degen ska vara mjuk och lite lös men ska inte klibba fast när du tar på den. Knåda degen ordentligt, cirka 10 minuter i maskin. Täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, cirka en timme.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 75 g stora bitar, det blir cirka 18st bullar. Runddriv bullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i cirka en timme.
Värm ugnen till 250°C. Vispa upp ett ägg med en matsked mjölk. Pensla bullarna ordentligt med ägget och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 8-10 minuter. De ska ha fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt på galler.