Go Back

Saftig mandelkaka

Inget betyg än

Ingredienser

  • 125 g smör rumstempererat och osaltat
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 st bittermandel finrivna
  • 1 dl flagad mandel

Instruktioner

  • Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Blanda samman yoghurt och mandelmjölk, tillsätt det till smörblandningen och vispa samman till en jämn kräm. Tillsätt salt, bakpulver och riv ner två bittermandlar i smeten. Vänd försiktigt ner mjölet, mandelmjölet och hälften av den flagade mandeln.
  • Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Sprid ut den ordentligt i hörnen med en slickepott. Strö över resten av den flagade mandeln. Grädda i 165 grader i cirka en timme. Kakan ska ha fått fin färg och en sticka ska komma ut ren. Låt svalna på galler i minst 10 minuter innan du skär i skivor. Den håller sig saftig i flera dagar i kylen med lite plastfolie runtom.
Author: Danielle