Go Back
+ servings

Saffranskladdkaka

Inget betyg än
Kladdig och söt kladdkaka med vit choklad och saffran. Serveras med vispad grädde och frysta lingon.
Servings 10 portioner
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Kylning 4 timmar
Total tid 4 timmar 35 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 påse saffran 0,5g
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Serveringsförslag

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lingon

Instruktioner

  • Smält smöret tillsammans med den vita chokladen på låg temperatur. Tillsätt saffran och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Häll i chokladblandningen och rör tills allt blandat sig. Sikta ner vetemjölet och vänd sedan försiktigt ner det med slickepott. Häll smeten i en smord form springform med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen för att kallna helt, minst fyra timmar.
  • Servera med vispad grädde och frysta lingon som fått tina en kort stund.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt, Fika
Tillfälle: Advent, Jul