Go Back
mördegskakor med rosmarin

Rosmarinkakor

Inget betyg än

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 1,75 dl socker
  • 2 st ägg
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 msk rosmarin hackad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • råsocker till garnering

Instruktioner

  • Vispa smör och socker mjukt. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Blanda ner vetemjöl, rosmarin, vaniljsocker och salt. Knåda ihop till en deg. Rulla ut degen till en rulle, ca 5 cm i diameter. Lägg på ett bakplåtspapper. Vik över pappret så att det ligger dubbelt en bit efter det att degen täckts av det. Rulla ihop till en tajt rulle. Använd gärna en lång linjal för att hjälpa till att rulla ihop det tajt. Snurra ändarna på bakplåtspappret åt olika håll och lägg rullen i frysen. Låt ligga minst en halvtimme men det går även bra att förvara kakorna här och baka av efter hand. Ta fram rullen, skär i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. Strö över lite råsocker. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller till kakorna fått fin färg. Låt svalna på galler och förvara i lufttät burk.

Anteckning

Adapted from Cookies
Author: Martha Stewart