Go Back

Minipavlovas

Portioner 15 st

Ingredienser

Maränger

  • 6 st äggvitor
  • 4 dl socker
  • 1 krm ättiksprit

Fyllning

  • 5 dl grädde
  • 500 g jordgubbar
  • 125 g blåbär

Instruktioner

  • Vispa äggvitorna med hälften av sockret till en fluffigt, hårt, vitt skum. Tillsätt resten av sockret lite i tagen under vispning. Det ska bildas toppar som inte sjunker när det är klart. Det tar ett bra tag att vispa så det görs med fördel i maskin med ballongvisp eller med elvisp. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det blir cirka 15 st stora maränger. Med baksidan av en matsked formar du sedan en grop i mitten av varje maräng. Det ska bli lite som en korg eller ett fågelbo. Grädda i 100grader i 1 1/2-2 timmar. Marängerna ska inte får färg med ska kunna gå att lyfta från pappret utan att gå sönder eller fastna då de är klara. Låt svalna.
  • Vispa grädden. Skölj och skiva jordgubbarna. Lägg en klick grädde i gropen på varje maräng. Fördela bären över och servera.

Anteckning

Det går bra att använda vilka bär eller frukter som helst.
Författare: Danielle