Go Back

Kärleksmums

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 5,5 dl mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao

Glasyr

  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 4 msk socker
  • 2 tsk mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1-2 dl kokos

Instruktioner

  • Vispa ägg och socker vitt. Smält smöret och tillsätt det med de andra ingredienserna, blanda ner det försiktigt. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter.
  • Smält smöret till glasyren och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 5 minuter så att den tjocknar. Rör hela tiden så att glasyren inte bränns vid! Bred ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt svalna innan då skär kakan i bitar.
Författare: Danielle