Go Back
+ servings
muffins med päron, konjak och choklad

Päronmuffins med konjak och choklaf

Inget betyg än
Servings 15 st

Ingredienser

  • 100 g smör osaltat
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st päron Conference
  • 0,5 dl Xanté päronkonjak
  • 200 g mörk choklad hackad

Crumble

  • 75 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Skala och skär päronen i bitar. Lägg dem i en skål och blanda samman med konjaken. Låt stå någon timme i kylen täckt med plast. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke och alla de blöta i en annan. Vänd försiktigt samman till en jämn smet, rör inte för mycket! Tillsätt de marinerade päronbitarna och den hackade chokladen.
  • Smält smöret. Blanda samman med de andra ingredienserna till en smulig smet.
  • Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och fyll dem till 2/3 med smet. Det räcker till cirka 15-20 st muffins. Smula crumble över varje muffins och ställ in plåten i ugnen. Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader eller tills de fått fin färg och en sticka kommer ut ren. Ta upp muffinsarna ur plåten och ställ dem att svalna på galler.
Author: Danielle