Go Back
+ servings
lax med parmesan

Parmesanbakad lax med grynsallad

Inget betyg än
Saftig lax bakad under ett täcke av parmesankräm. Serveras tillsammans med en ljummen grynsallad smaksatt med pesto, soltorkad tomat och oliver.
Servings 4 portioner
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter

Ingredienser

  • 4 st laxfilé
  • 3 msk majonnäs
  • 1,5 msk basilika finhackad
  • 50 g parmesan
  • 0,5 st citron saften

Grynsallad

  • 200 g Orzo-mix
  • 50-100 g pesto efter smak
  • 6 st soltorkade tomater inlagda
  • 50 g oliver kalamata

Instruktioner

  • Värm upp ugnen till 200 grader.
  • Blanda samman alla ingredienser till parmesankrämen. Lägg laxen i en ungsform med lite bakplåtspapper i botten. Fördela parmesankrämen över de fyra laxfiléerna och bred ut den på toppen av varje filé.
  • Ugnsbaka laxfiléerna i cirka 10-15 minuter beroende på laxfiléernas tjocklek. De ska vara genombakade med fortfarande saftiga. Testa gärna med termometer, laxen är klar när den är mellan 54-56 grader.
  • Koka upp en gryta med vatten och tillsätt grynblandningen. Koka enligt anvisningen på paketet.
  • Hacka soltorkade tomater och oliver grovt.
  • Häll av grynerna när de är klara och blanda ner pesto, soltorkade tomater och oliver.
  • Servera laxen och grynsalladen ihop med lite ruccola. Kan med fördel ätas både varmt och kallt.
Author: Danielle
Måltid: Huvudrätt
Tillagningssätt: I ugn, Kokad