Go Back
+ servings

Pannacotta med chokladmousse

5 från 1 röst
Krämig och len pannacotta med ett lager jordgubbskompott och toppad med fyllig chokladmousse.
Servings 8 portioner
Förberedelser 45 minuter
Kylning 6 timmar
Total tid 6 timmar 45 minuter

Ingredienser

Vaniljpannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 st gelatinblad blötlagda

Jordgubbskompott

  • 200-300 g jordgubbar frysta
  • 200 g syltsocker
  • 0,5 dl vatten

Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl yoghurt grekisk
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker

Instruktioner

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga i ca 5 minuter. Lägg vispgrädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och vispa ner den ett i taget. Låt pannacottan svalna lite och häll sedan upp den i 8 st glas. Ställ på en bricka och ställ in i kylskåpet. Låt stå kallt i cirka 4 timmar så att pannacottan stelnar ordentligt.
  • Koka upp ingredienserna i jordgubbskompotten. Låt koka tills jordgubbarna är mjuka. Mixa kompotten med stavmixer eller blender så att den blir jämn och slät. Låt svalna helt. Lägg sedan kompotten på pannacottan och bred försiktigt ut den så att den täcker hela glaset, ända ut i kanterna.
  • Vispa äggulor och socker till det är vitt och luftigt. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt chokladen i äggsmeten och vispa till en jämn kräm. Vispa grädde och grekisk yoghurt tills det blir fluffigt. Vänd ner det i chokladkrämen tills det blir en fluffig mousse. Var försiktig så att inte all luft försvinner ur moussen. Lägg chokladmoussen över kompotten och bred ut den till ett jämnt lager. Låt stelna i minst 30 minuter.
  • Servera med färska bär.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt
Tillagningssätt: Kokad
Tillfälle: Nyår