Go Back
+ servings
filmjölksbröd med bikarbonat

Mörkt och fruktigt filmjölksbröd

Inget betyg än
Ett saftigt filmjölksbröd med bikarbonat med linfrön, torkad frukt och sirap.
Servings 2 limpor
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Total tid 1 timme 45 minuter

Ingredienser

  • 2 dl brödsirap
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl torkad frukt fikon, blåbär, tranbär, aprikoser tex
  • 2 dl russin
  • 1,5 dl vetekross
  • 2 dl linfrön
  • 3 dl havregryn fiberberikade
  • 2,5 dl kruskakli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2,5 dl rågmjöl grovt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 tsk brödkryddor

Instruktioner

  • Hacka den torkade frukten grovt. Blanda alla ingredienser i en stor bunke och rör ordentligt, det är svårt att få allt att blanda i sig då det är mycket smet. Klä två brödformar (1 1/2l) med bakplåtspapper och klicka i smeten så att den fördelar sig jämt över formen. Strö över lite havregryn eller linfrön och grädda i 200 grader i cirka 1 1/2 timme. Täck dem med aluminiumfolie ifall de börjar få lite för mycket färg. Låt svalna på galler, inte i formarna, täckta med en bakduk.
Author: Danielle
Måltid: Frukost