En saftig mjuk pepparkaka toppad med massa fluffig cream cheese-frosting.
Servings 12
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagningstid 45 minuterminuter
Frosting 15 minuterminuter
Total tid 1 timmet15 minuterminuter
Ingredienser
150gsmörosaltat
3stägg
3,5dlsocker
2,25dlyoghurtgrekisk
4dlvetemjöl
0,5tsksalt
3tskbakpulver
1mskkanelmald
1mskingefäramald
0,75tsknejlikamald
1tskkardemummamortlad
Frosting
50gsmör
200gcream cheese
2dlflorsocker
2dlvispgrädde
lingonfrysta till dekoration
Instruktioner
Vispa smör och socker ljust och krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa noga mellan varje. Vispa ner yoghurten. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och kryddor. Vänd försiktigt ner med en slickepott tills allt blandat sig. Smörj en form med löstagbar kant. Klä botten med bakplåtspapper och mjöla kanterna. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Låt svalna helt i formen.
Frosting
Vispa smöret tills det är vitt och krämigt. Tillsätt cream cheese och vispa till allt blandat sig. Sila ner florsockret och vispa försiktigt ner det i frostingen. Tillsätt grädden lite i taget under vispning och vispa tills det blivit fluffigt och fast, som en tjockare vispgrädde. Bred frosting över den avsvalnade kakan och dekorera med frysta lingon.
Anteckning
Kanel, ingefära, nejlika och kardemumma kan i receptet bytas ut mot 3 msk färdigblandad pepparkakskrydda.