Go Back
+ servings

Mjuk pepparkaka

Inget betyg än
En saftig mjuk pepparkaka toppad med massa fluffig cream cheese-frosting.
Servings 12
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Frosting 15 minuter
Total tid 1 timme 15 minuter

Ingredienser

  • 150 g smör osaltat
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl socker
  • 2,25 dl yoghurt grekisk
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel mald
  • 1 msk ingefära mald
  • 0,75 tsk nejlika mald
  • 1 tsk kardemumma mortlad

Frosting

  • 50 g smör
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • lingon frysta till dekoration

Instruktioner

  • Vispa smör och socker ljust och krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa noga mellan varje. Vispa ner yoghurten. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och kryddor. Vänd försiktigt ner med en slickepott tills allt blandat sig. Smörj en form med löstagbar kant. Klä botten med bakplåtspapper och mjöla kanterna. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Låt svalna helt i formen.

Frosting

  • Vispa smöret tills det är vitt och krämigt. Tillsätt cream cheese och vispa till allt blandat sig. Sila ner florsockret och vispa försiktigt ner det i frostingen. Tillsätt grädden lite i taget under vispning och vispa tills det blivit fluffigt och fast, som en tjockare vispgrädde. Bred frosting över den avsvalnade kakan och dekorera med frysta lingon.

Anteckning

Kanel, ingefära, nejlika och kardemumma kan i receptet bytas ut mot 3 msk färdigblandad pepparkakskrydda. 
Author: Danielle
Måltid: Fika
Tillfälle: Advent, Jul