Go Back
+ servings

Marinerade jordgubbar med lime och basilika

Inget betyg än
Ge dina färska jordgubbar en extra kick med en fräsch marinad med lime och basilika. Så gott tillsammans med en enkel hemgjord vaniljglass som du vispar ihop med elvipsen.
Servings 6 portioner
Förberedelser 30 minuter
Frysning och marinering 6 timmar
Total tid 6 timmar 30 minuter

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar färska
  • 1 st lime saft och skal
  • 2 msk socker
  • 2 msk basilika finhackad

Vaniljglass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

Vaniljglass

  • Vispa grädden tills den är fluffig och fast.
  • Tillsätt den kondenserade mjölken och vaniljpulvret, vispa tills allt blandats och är slätt.
  • Häll över i en form som rymmer cirka 1,5 liter och som går att frysa. Jag brukar använda en glasform med tätslutande lock så att det är enkelt att öppna och ser snyggt ut när man serverar. Täck formen med plastfolie om den inte har lock.
  • Ställ försiktigt in den i frysen så att den håller sig plan och låt stå i minst sex timmar, men gärna över natten.
  • Plocka upp glassen en liten stund inna servering så den hinner mjukna lite. Det gör den lättare att hantera vid servering.

Marinerade jordgubbar

  • Rensa och skölj jordgubbarna. Låt dem stå och rinna av en stund medan du mixar marinaden.
  • Riv det yttersta skalen av en lime och lägg det i en liten skål. Pressa sedan limen och tillsätt saften till skalet.
  • Finhacka ungefär 2 msk färsk basilika och tillsätt det till skålen. Du kan justera mängden basilika efter tycke och smak.
  • Tillsätt sockret och rör om marinaden så att allt blandar sig och sockret löser upp sig.
  • Häll upp jordgubbarna i en stor skål och häll över marinaden. Blanda ordentligt så att alla jordgubbar täcks med marinad. Täck över skålen med plastfolie och ställ in i kylen för att marinera i minst 30 minuter.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt
Tillfälle: Midsommar