Go Back
+ servings
laxpasta med pesto

Laxpasta med pesto

Inget betyg än
En snabb och enkel pastarätt med lax och pesto. Smidig att laga och blir klar på under 20 minuter.
Servings 4 portioner
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter

Ingredienser

  • 450 g pasta okokt
  • 4 st laxfilé ca 500g
  • vetemjöl till panering
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vitt vin torrt
  • 0,5 dl pesto
  • 1 dl grädde
  • vatten kokvatten från pastan
  • salt och peppar
  • parmesan att riva över

Instruktioner

  • Fyll en stor kastrull med vatten till pastan. Salta ordentligt. Låt koka upp. När vattnet kokar, tillsätt pastan och koka enligt förpackningen.
  • Salta och peppra laxfiléerna rikligt. Lägg mjöl på en tallrik och doppa laxen så att den är täckt med mjöl. Skaka av överflödet.
  • Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör och olja. Stek laxfiléerna på båda sidor tills de fått fin färg, cirka 2-3 minuter per sida. De behöver inte vara färdiga för de ska få puttra lite i såsen. Lägg upp dem på en tallrik och ställ åt sidan.
  • Häll av överflödigt fett men torka inte ur pannan. Tillsätt vitt vin och glasera av pannan med det. Tillsätt grädde och pesto. Vispa tills allt gått ihop och smaka av med salt och peppar.
  • Bryt laxen i mindre bitar och lägg tillbaka den i såsen. Låt den stå och puttra i några minuter.
  • När pastan är klar. Tillsätt den direkt i stekpannan med laxsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet för att späda ut såsen och låt det koka ihop i några minuter. När såsen ser ut att ha försvunnit, lägg upp pastan på tallrikar och riv över parmesan.
Author: Danielle
Måltid: Huvudrätt
Tillagningssätt: Kokad, Stekt