Go Back
Kycklingsallad i skål

Krämig kycklingsallad

Inget betyg än
En krämig kycklingsallad med äpple, tranbär och pekannötter.
Förberedelser 30 minuter
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 1 st kyckling grillad och urbenad
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 2 st äpple Granny Smith
  • 1 dl tranbär torkade
  • 1 dl pekannötter grovt hackade
  • 200 g majonnäs
  • 200 g yoghurt grekisk
  • 1 st citron saften
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Bena ur en grillad kyckling och hacka köttet i mindre bitar. Lägg i en stor skål.
  • Kärna ur äpplena och hacka i små träningar. Jag behåller skalet på med det går bra att skala äpplena innan man hackar dem också. Dela selleri stjälkarna på längden och hacka den därefter fint. Tillsätt hackade äpplen och selleri till skålen med kycklingen. Hacka pecannötter och torkade tranbär och tillsätt dem med.
  • Häll i majonnäs och yoghurt i skålen tillsammans med saften från en stor citron. Rör runt så att allt blandat sig ordentligt. Salta och peppra efter tycke och smak.
  • Förvara salladen i en bunke i kylen, den håller i flera dagar. Servera som fyllning i baguetter, croissanter eller tunnbrödrullar. Eller bara som den är tillsamman med en sallad.
Author: Danielle
Måltid: Tillbehör