Go Back
+ servings
krämig broccoligratäng med äggstanning

Krämig broccoligratäng

Inget betyg än
En god och krämig broccoligratäng med riven ost och parmesan. Passar perfekt som tillbehör till vegetariskt, kött, fågel och fisk.
Servings 6 portioner
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser

  • 1 kg broccoli färsk
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • 2 dl ost riven
  • 50 g parmesan riven

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och låt den värmas upp.
  • Dela broccolin i små buketter och skölj dem. Lägg i en kastrull med saltat vatten och koka i cirka fem minuter.
  • Sila av broccolin och lägg den i en ugnsfast form, cirka 20x30 cm.
  • Blanda samman creme fraiche, grädde och ägg till en stanning, smaksätt med salt och peppar. Häll stanningen över broccolin i formen. Strö över riven ost och riven parmesan.
  • Gratinera i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat helt. Om det börjar bli mycket färg på toppen kan gratängen täckas med lite aluminiumfolie. Ta ut och servera varm.

Anteckning

Gratängen håller i några dagar i kylskåpet och kan lätt återupphättas i mikrovågsugn eller i vanlig ugn men då med lite aluminiumfolie över. 
Det går bra att göra gratängen med fryst broccoli, men låt den tina helt och rinna av innan du använder den. 
Author: Danielle
Måltid: Tillbehör
Specialkost: Vegetarisk (lakto-ovo)
Tillagningssätt: Gratinerad