Go Back
+ servings
staplade brownies

Kladdiga brownies med choklad

5 från 1 röst
Dessa brownies bakas med riktig choklad vilket ger dem en intensiv chokladsmak. De har sega kanter med en mjuk och kladdig mitt, perfekt för chokladälskare!
Servings 9 bitar
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  • Smält smör och choklad i en kastrull över låg värme.
  • Mät upp sockret i en bunke och häll över den smälta chokladblandningen. Rör om tills allt bladat sig och svalnat lite.
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör ner det i smeten tills det blandat sig.
  • Sila ner vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver. Vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott. Blanda bara så att det precis går ihop.
  • Klä en form, 20cm x 20cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och jämna ut den i kanterna med slickepotten.
  • Grädda i 175℃ i cirka 25 minuter. Kanterna ska ha släppt från formen och mitten ska vara mjuk med inte rinnig. En sticka ska komma ut med fuktiga smulor på, men inte rinnig smet.
  • Låt svalna helt i formen och ställ sedan in en stund i kylskåpet innan du skär i bitar.
Author: Danielle
Måltid: Fika