Värm upp mjölken så att den är fingervarm och lös upp sockret i den. Tillsätt jästen, vispa ordentligt så att allt löser upp sig och låt stå i 10 minuter. Smält under tiden smöret försiktigt och ställ det åt sidan så att det svalnar.
Tillsätt smöret i blandningen och vispa ner ett ägg i taget. Blanda ner salt och kardemumma, tillsätt vetemjölet lite i taget. Knåda samman till en deg. Knåda degen så att den blir riktigt smidig, ca 10 minuter i maskin. Låt sedan degen jäsa under plastfolie i cirka en timme.
Mixa ihop smör med socker och kardemumma till fyllningen.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Den ska vara lite tjockare. Bred på fyllningen i ett jämnt lager. Rulla ihop degen och skär i 18 st lika stora bitar. Smörj två muffinsplåtar och lägg bullarna. Täck med bakduk och låt jäsa i cirka en timme.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg och är genombakade. Det är viktigt att de inte är degiga i botten men de ska inte heller gräddas för hårt. Låt svalna.
Innan servering, smält smöret och häll upp sockret i en skål. Pensla bullarna med smöret och rulla dem direkt i sockret.