Go Back
+ servings
potatissallad med färskpotatis

Italiensk potatissallad

4.67 från 3 röster
En fräsch potatissallad med färskpotatis som är smaksatt med italienska smaker. Den här salladen passar att äta både ljummen och kall vilket gör den perfekt att förbereda till grillkvällen.
Servings 4 portioner
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
40 minuter

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 st rödlök
  • 1 st citron skal + saft från halva
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 st chili röd
  • 2 msk kapris grovt hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,75 dl persilja hackad
  • 50 g ruccola
  • 40 g parmesan finriven
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Tvätta färskpotatisen och skrubbad en ordentligt. Dela större potatisar i två halvor eller ännu mindre för att få en lagom storlek att stoppa i munnen. Koka i saltat vatten tills de är mjuka och genomkokta, cirka 20 minuter. Häll av vattnet från potatisen och låt dem svalna lite i grytan.
  • Hacka rödlöken i tunna strimlor och lägg den i en stor skål. Tillsätt grovhackad kapris, rivet citronskal, pressad vitlök och finhackad chili samt persilja.
  • Tillsätt pressad citronsaft, olivolja och riven parmesan i skålen och blanda ihop allt till en slags dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  • Häll över potatisen och tillsätt ruccola. Blanda runt tills allt blandat sig och är täckt med dressing. Servera salladen ljummen eller låt svalna helt i kylskåpet och servera den kall.
Author: Danielle
Måltid: Tillbehör
Specialkost: Vegetarisk (lakto-ovo)
Tillagningssätt: Kokad
Tillfälle: Midsommar, Sommar