En fräsch potatissallad med färskpotatis som är smaksatt med italienska smaker. Den här salladen passar att äta både ljummen och kall vilket gör den perfekt att förbereda till grillkvällen.
Servings 4portioner
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagningstid 20 minuterminuter
40 minuterminuter
Ingredienser
1kgfärskpotatiseller delikatesspotatis
1strödlök
1stcitronskal + saft från halva
0,5dlolivolja
1-2stchiliröd
2mskkaprisgrovt hackad
2stvitlöksklyftor
0,75dlpersiljahackad
50gruccola
40gparmesanfinriven
salt och peppar
Instruktioner
Tvätta färskpotatisen och skrubbad en ordentligt. Dela större potatisar i två halvor eller ännu mindre för att få en lagom storlek att stoppa i munnen. Koka i saltat vatten tills de är mjuka och genomkokta, cirka 20 minuter. Häll av vattnet från potatisen och låt dem svalna lite i grytan.
Hacka rödlöken i tunna strimlor och lägg den i en stor skål. Tillsätt grovhackad kapris, rivet citronskal, pressad vitlök och finhackad chili samt persilja.
Tillsätt pressad citronsaft, olivolja och riven parmesan i skålen och blanda ihop allt till en slags dressing. Smaksätt med salt och peppar.
Häll över potatisen och tillsätt ruccola. Blanda runt tills allt blandat sig och är täckt med dressing. Servera salladen ljummen eller låt svalna helt i kylskåpet och servera den kall.