Gratinerad zucchini som är fylld med grekiska smaker som oliver, soltorkad tomat och oregano.
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagningstid 45 minuterminuter
Total tid 1 timmet5 minuterminuter
Ingredienser
4stzucchinimedelstora
500gköttfärs
2mskolivolja
2mskoreganotorkad
0,5stgul lökfinhackad
1-2stvitlöksklyftorriven
1dloliverfinhackade kalamata
1dlsoltorkade tomaterfinhackade
2dlströbröd
2stäggvispade
salt och peppar
200gfetaost
Instruktioner
Dela zucchinin på längden och gröp ur den. Lägg zucchinibåtarna i en ugnsfast form eller på en plåt och ställ åt sidan. Hacka upp inkråmet från zucchinin fint.
Stek nötfärs i olivolja och tillsätt den finhackade löken. Stek tills löken är mjuk, tillsätt vitlök och oregano. Tillsätt det hackade inkråmet från zucchinin. Tillaga färsblandningen tills zucchinin vätskat av sig och blivit mjuk. Smaksätt med salt och peppar. Lägg färsblandningen i en bunke och låt svalna något.
Hacka oliver och soltorkad tomat fint. Blanda ner dem i färsblandningen tillsammans med ströbrödet. Tillsätt äggen och rör ihop det till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fyllningen i zucchinibåtarna. Toppa den fyllda zucchinin med fetaost. Täck formen med aluminiumfolie och ugnsbaka i 200 grader i 30 minuter. Ta sedan av folien och fortsätt gratinera zucchinin tills den får färg, cirka 15 minuter. Servera direkt med en klick crème fraîche och sallad.