Go Back
+ servings
fransk potatissallad på fat

Fransk potatissallad med dijonsenap

Inget betyg än
En fräsch och smakrik potatissallad med en vinägrett med dijonsenap. Jättegod med färskpotatis, med det går också bra att göra den med delikatesspotatis. Passar till grillat, kyckling, kött och grillade grönsaker.
Servings 6 portioner
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 2 st schalottenlök
  • 4 st ättiksgurka
  • 150 g haricot verts
  • 1 dl bladpersilja finhackad
  • 3 msk gräslök finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,25 dl vitvinsvinäger
  • 1-2 msk dijonsenap
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Skölj och skrubba potatisen, dela stora potatisar i mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll med rikligt med vatten. Salta vattnet ordentligt. Låt koka tills potatisen en mjuk utan att den faller isär, cirka 15-20 minuter. Häll av vattnet och ställ potatisen åt sidan.
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i haricot verts och ta av från värmen direkt. Låt dem ligga och dra i det kokheta vattnet i cirka 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Skär av ändarna och släng dem. Hacka resten i mindre bitar. Lägg i en stor skål.
  • Finhacka schalottenlök, hela ättiksgurkor, persilja och gräslök fint och lägg dem i skålen. Tillsätt den ljumna potatisen.
  • Vispa samman olivolja, vinäger, dijonsenap, salt och peppar. Börja med lite dijonsenap, den är ganska stark, och justera efter tycke och smak. Häll vinägretten över potatisen och blanda ihop allt.
Author: Danielle
Måltid: Tillbehör
Specialkost: Vegansk
Tillagningssätt: Kokad
Tillfälle: Midsommar, Sommar