Skölj och skrubba potatisen, dela stora potatisar i mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll med rikligt med vatten. Salta vattnet ordentligt. Låt koka tills potatisen en mjuk utan att den faller isär, cirka 15-20 minuter. Häll av vattnet och ställ potatisen åt sidan.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i haricot verts och ta av från värmen direkt. Låt dem ligga och dra i det kokheta vattnet i cirka 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Skär av ändarna och släng dem. Hacka resten i mindre bitar. Lägg i en stor skål.
Finhacka schalottenlök, hela ättiksgurkor, persilja och gräslök fint och lägg dem i skålen. Tillsätt den ljumna potatisen.
Vispa samman olivolja, vinäger, dijonsenap, salt och peppar. Börja med lite dijonsenap, den är ganska stark, och justera efter tycke och smak. Häll vinägretten över potatisen och blanda ihop allt.